Eerst cardio of kracht inplannen?
24 augustus 2022 
2 min. leestijd

Eerst cardio of kracht inplannen?

 Eerst cardio of kracht inplannen?

 

Wij vertellen bij Fit & Fun hoe je dat het beste in kunt plannen!

Eerst cardio of kracht inplannen bij Fit & Fun tijdens je workout!

Dit is een veelgestelde vraag bij Fit & Fun door onze klanten bij Fit & Fun.

✅Het hangt af van jou speciale doelen.

✅Wij vertellen je hoe je jou spieren optimaal gebruikt en minimaal belast.

SpinningStart met een mini-cardiosessie

Of je nu mikt op een betere uithouding of extra spiermassa: start je workout altijd met een degelijke opwarming. Op deze manier stuur je voldoende bloed naar je spieren voordat je helemaal voluit gaat. Want: zonder opwarming heb je gemiddeld 50% meer kans om een vervelende spierblessure op te lopen. Hoe pak je zo’n opwarming aan? Loop bijvoorbeeld zo’n 8 à 10 minuutjes warm op de loopband. Niet te snel, lichtjes joggen volstaat. Is lopen niet echt jouw ding, haal dan een paar minuutjes het springtouw erbij. 

Focus = spieropbouw?

Ben je van plan om op kracht te trainen? Put je spieren dan niet uit door eerst 45 minuten lang cardio-oefeningen te doen. Begin dus meteen aan je krachttraining na je korte opwarming.

Focus = uithouding? 

Is het je doel om je fysieke uithouding te verbeteren, dan mag je hier meteen mee aan de slag gaan na je opwarming. In bepaalde gevallen kan het ook verstandig zijn om een aantal extra krachtoefeningen toe te voegen aan je workout. Onze coaches geven je hier graag meer advies over.

Het beste van beide werelden?

Idealiter splits je beide trainingen op over verschillende dagen. Wil je kracht en cardio toch combineren tijdens één bezoekje aan onze gym? Hou je cardio-oefeningen dan voor deel twee van je workout. Of schrijf je in voor een groepsles  die sowieso uit een combinatie van kracht en uithouding bestaan. Onze coaches zorgen voor een evenwichtige mix van oefeningen. En ook tijdens een EGYM SERIE train je zowel kracht als cardio, inclusief de voorgeprogrammeerde opwarming vooraf.

En wat met stretchen?

Stretchen gaat verzuring en dus ook stijfheid na een workout tegen. Staat er een krachttraining op het programma, dan raden we aan om je spieren wat rust te geven en niet meteen te stretchen. Met krachttraining verkort je namelijk je spieren, door te stretchen verleng je ze net. Die omschakeling kan op dat moment te intens zijn voor je spieren. Stretch dus pas de dag nadien of las een yogasessie in. Na een cardiotraining raden we je wel aan om al meteen na de inspanning te stretchen om de grootste verzuring tegen te gaan.  

De ideale samenstelling van je workout? Spreek ons aan

Weet je nog niet heel goed of je eerst aan cardio of aan kracht moet doen ? Of hoeveel tijd je moet investeren in elk onderdeel? Vraag hulp aan onze coaches, wij helpen je met plezier verder. Interesse in een gratis 14 dagen sportpas🎉

JA DAT WIL IK WEL EEN GRATIS 14 DAGEN SPORTPAS🎁


Over de schrijver
Reactie plaatsen