Lifestylecoaching

Hoi ik ben Monique

Lifestylecoach en Voedingsconsulent

Meer lezen


Hoi ik ben Monique

Ik ben Monique Veneman ben 53 jaar oud getrouwd en 2 zoons!Ik word er blij van om mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen en te leren in hun kracht te staan Ik ben onderneemster & levensgenieter! Ik heb al meer dan 30 jaar ervaring als voedingsconsulent en lifestylecoach wat ik nog altijd met veel plezier doe. Ik sta vol in het leven en geniet terug met volle teugen. Ik pak alles vanuit de positieve kant aan en zie tegenslagen als kans om te groeien en mezelf te blijven ontwikkelen. Mijn passie is om anderen te begeleiden naar een leven vol levensenergie en vreugde! En dat is een cadeau voor ons beide🎁

Meer lezen


Mijn pad naar een fit leven door vallen, opstaan en zelfontwikkeling!

Mijn Carrière

Ik ben begonnen als opticien. Waar ik totaal 15 jaar werkzaam ben geweest. Eerst fulltime en later parttime in combinatie als Gymnastiekdocente en Dansdocent. Daarna ben ik mijn sport activiteiten gaan uitbreiden met Fitness docent, yoga docent, pilates Docent, zwanger en Fit, sport specifieke klachten en allerlei andere groepslessen, ik was altijd bezig met het nieuwste. De nieuwste trends binnen de sportscholen. Na 15 jaar gewerkt te hebben voor anderen heb ik een sportclub opgericht samen met mijn man, die we nu al 16 jaar hebben.


Specialisaties

Wij zijn gespecialiseerd in fitness, Volgeautomatiseerd trainen en voedingsadviezen op maat. Totaal heb ik binnen de sportbranche al zo, n 35 jaar ervaring op het gebied van fitness, groepslessen en voeding.


Gezondheid

In 2014 kreeg ik te kampen met gezondheidsklachten dat ik niet meer kon werken en mijn man de zaak is gaan runnen. De laatste operatie is bijna fataal geweest, daar ik in coma ben hier en daar gelukkig ben uitgeraakt. Heel lange tijd heb ik moeten revalideren en terug moeten komen uit een heel diep dal.

Mijn herstel

Mijn herstel werd mijn nieuwe focus, ik ontwikkelde een enorme mentale kracht door middel van vooral positiviteit om uit diepe dalen terug te komen. Je angsten overwinnen en onzekerheid overwinnen. Tegelijkertijd leerde ik hoe belangrijk de rol van positiviteit, hormonen, darmen, mentale rust en hoogwaardige voeding is, voor een lichaam en een gezonde geest. Ik dacht: "Als dit voor mij werkt, dan werkt het voor iedereen!" Deze waardevolle kennis wil ik delen.


Motivatie

Ik richtte mij in eerste instantie na mijn revalidatie op vooral mensen met coaching door gezonde voeding binnen onze sportclub en yogalateslessen. Wat mij vooral opviel was dat er zo ontzettend veel mensen tijdens mijn voedingsconsulten kampen met stress, depressies en burn-out. En dat werd mijn motivatie. Deze mensen willen verder helpen en niet enkel met voeding maar de combinatie daarvan.

Leefstijlcoach voor mensen met stress en burn-out. Dat was dus de motivatie en opleiding te gaan volgen aan Syntra Hasselt voor Lyfstylecoach Stress en Burn out. Daar ligt mijn passie. Ik combineer al mijn kennis uit opleiding en eigen ervaring: pure voeding, voedingsleer, meditatietechnieken en ontwikkel doelgerichte, effectieve, training, voeding en lifestyle programma's.


Invloed lichaam en geest

Ik sta er nog steeds van versteld hoeveel invloed lichaam en geest op elkaar hebben. Stress zorgt voor een slechte weerstand, slechte herstel en stijve spieren. Een pijnlijk lichaam zorgt voor veel stress. De trainingen zorgen voor dat de stress afneemt de hormonen meer in balans raken, spier en gewrichtsklachten verbeteren van.


Positieve effecten

En niet onbelangrijk: dat het zelfbeeld enorm verbeterd wordt. Daarom vind ik het totaal pakket ook zo belangrijk, niet enkel praatsessies maar maak trainen, mentale rust, juiste voeding, leven in het moment en plezier deel van je lifestyle om zo “totaal welzijn” te bereiken!


Hoe onderscheid ik mij van anderen? 

Iedereen op is zijn of haar eigen manier authentiek. Ik onderscheid mij door volledig mezelf te zijn: Enthousiast, energiek, inspirerend en vooral eerlijk en oprecht! Mijn werkwijze stem ik altijd af op jouw wensen en behoeftes