Nieuws

 • Nieuwe groepsles: Jump Fitness bij Fit and Fun Sports

  Maak kennis met de nieuwe groepsles van Fit and Fun Sports: Jump Fitness W...

  Lees meer
 • 24/7 Fitness bij Fit and Fun Sports

  Bij Fit and Fun Sports in Lommel is 24/7 7 dagen per week geopend! Je kunt bi...

  Lees meer
Meer nieuws

Wie ben ik

Ik ben Monique Veneman

Ik word er blij van om mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen en te leren in hun kracht te staan

Ik ben onderneemster & levensgenieter! Ik sta vol in het leven en geniet terug met volle teugen. Ik pak alles vanuit de positieve kant aan en zie tegenslagen als kans om te groeien en mezelf te blijven ontwikkelen. Mijn passie is om anderen te begeleiden naar een leven vol levensenergie en vreugde! En dat is een cadeau voor ons beide.

Mijn carrière ben ik begonnen als opticien. Waar ik totaal 15 jaar werkzaam ben geweest. Eerst fulltime en later parttime in combinatie als Gymastiekdocente en Dansdocent.  Daarna besloot ik mijn sportactiviteiten te gaan uitbreiden met Fitness docent, yoga docent, pilates Docent, zwanger en Fit, sport specifieke klachten en allerlei andere groepslessen, ik was altijd bezig met het nieuwste. De nieuwste trends binnen de sportscholen. Na 15 jaar gewerkt te hebben voor anderen heb ik een sportclub opgericht samen met mijn man, die we nu al 14 jaar hebben. Wij zijn gespecialiseerd in fitness, volgeautomaatiseerd trainen en voedingsadviezen op maat .  Totaal heb ik binnen de sportbrance al zo, n 35 jaar ervaring op het gebied van fitness, groepslessen en voeding. In 2014 kreeg ik te kampen met gezondheidsklachten zodanig dat ik niet meer kon werken en mijn man de zaak is gaan runnen. De laatste operatie is bijna fataal geweest, daar ik in coma ben geraakt en daar gelukkig ben uitgeraakt. Heel lange tijd heb ik moeten revalideren en terug moeten komen uit een heel diep dal. Mijn herstel werd mijn nieuwe focus, ik ontwikkelde een enorme mentale kracht door middel van vooral positiviteit om uit diepe dalen terug te komen.

Tegelijkertijd leerde ik hoe belangrijk de rol van positiviteit, hormonen, darmen, mentale rust en hoogwaardige voeding is, voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Ik dacht: “Als dit voor mij werkt, dan werkt het voor iedereen!” Deze waardevolle kennis wil ik delen.

Ik richtte mij in eerste instantie na mijn revalidatie op vooral mensen met coaching door gezonde voeding binnen onze sportclub en yogalateslessen. Wat mij vooral opviel was dat er zo ontzettend veel mensen tijdens mijn voedingsconsulten kampen met stress, depressies en burn-out. En dat werd mijn motivatie. Deze mensen wil ik verder helpen en niet enkel met voeding maar de combinatie daarvan. Lyfstylecoach voor mensen met stress en burn-out. Dat was dus de motivatie een opleiding te gaan volgen aan Syntra Hasselt voor Lyfstylecoach Stress en Burn out. Daar ligt mijn passie.

Ik combineer al mijn kennis uit opleiding en eigen ervaring: pure voeding, voedingsleer, meditatietechnieken en ontwikkel doelgerichte, effectieve, training, voeding en lifestyle programma’s. Hierbij pas ik methodes, technieken en opvattingen mede vanuit de sportbrance toe. Ik durf dan ook te zeggen dat je met mijn trainingen, tips, adviezen en coaching totaal welzijn kunt bereiken. Ik heb het zelf ondervonden!

Behalve de algemene opbouw is het voor mij zeer belangrijk om lichaam en geest in balans te brengen. Dit door middel van het spierstelsel in balans te brengen waardoor het zenuwstelsel meer tot rust te komt, stresshormonen minder

worden aangemaakt en uiteindelijk de weerstand behalve juiste voeding en coaching gesprekken ook op deze manier te verhogen.

Hiervoor gebruik ik o.a. een combinatie van coaching gesprekken, voedingsadviezen, fitness, groepslessen, mindfulness,  visualisatie en ademhalingsoefeningen. Ik probeer mensen bij mijn coaching zoveel mogelijk een positieve en gezonde lifestyle mee te geven. De weg naar “totaal welzijn”. Ik sta er nog steeds van versteld hoeveel invloed lichaam en geest op elkaar hebben. Stress zorgt voor een slechte weerstand, slecht herstel en stijve spieren. Een pijnlijk lichaam zorgt voor behoorlijk veel stress.

De trainingen zorgen ervoor dat de stress afneemt de hormonen meer in balans raken , spier en gewrichtsklachten verbeteren of zelfs verdwijnen. En niet onbelangrijk: dat het zelfbeeld enorm verbeterd wordt.  Daarom vind ik het totaalpakket ook zo belangrijk, niet enkel praatsessies maar maak trainen, mentale rust, juiste voeding, leven in het moment en plezier deel van je lifestyle om zo “totaal welzijn” te bereiken!

Hoe onderscheid ik mij van anderen?

Iedereen op is zijn of haar eigen manier authentiek. Ik onderscheid mij door volledig mezelf te zijn: Enthousiast, energiek, inspirerend en vooral eerlijk en oprecht! Mijn werkwijze stem ik altijd af op jouw wensen en behoeftes.

Nieuws

 • Nieuwe groepsles: Jump Fitness bij Fit and Fun Sports

  Maak kennis met de nieuwe groepsles van Fit and Fun Sports: Jump Fitness W...

  Lees meer
 • 24/7 Fitness bij Fit and Fun Sports

  Bij Fit and Fun Sports in Lommel is 24/7 7 dagen per week geopend! Je kunt bi...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Fit and Fun Sports
Balendijk 70A
3920 Lommel

32(0)11 57 55 19