14 Jan
14Jan

Is het je doel om af te vallen! Weet dan dat we bij Fit & Fun je kunnen helpen! Het begint met een goede vetverbranding. Maar wanneer verbrand je nou vet?


Je lichaam is een minifabriek

En hoe beter je die fabriek draaiende houdt, hoe beter de resultaten. Om het maximum uit je workouts te halen, zijn drie zaken belangrijk:

  • De opbouw van je workout
  • Je levensstijl
  • Persoonlijke opvolging

1. De opbouw van je workout

Dus: wanneer verbrand je vet? enkel cardio-oefeningen doen om af te vallen, is allesbehalve efficiënt. Je verbrandt namelijk alleen vet op het moment zelf. Fiets of loop je bijvoorbeeld een uur lang aan eenzelfde tempo, dan verbruik je tijdens je activiteit gemiddeld zo’n 700 à 800 calorieën. En dan valt de fabriek stil. De absolute basis om ook na je workout nog vet te verbranden: krachttraining. Door minimum twee keer per week aan intensieve krachttraining te doen, bouw je al snel meer spiermassa op. En net die spieren zorgen ervoor dat je lichaam uren en zelfs dagen na je training nog vet verbrandt, tijdens het recupereren. Zo zal een sessie  Egym goed zijn voor 200 tot 300 verbrande calorieën. Maar net omdat je werkt aan je spieropbouw, blijf je nog tot 72 uur na je workout vet verbranden. Samengevat: met een korte krachttraining waarbij je hartslag op en neer gaat, boek je aanzienlijk meer resultaat dan met een langere cardiotraining aan een constante hartslag. Wil je nog iets sneller afvallen, dan kan je cardiotraining als aanvulling doen op je krachttraining. Hou je cardiotraining dan wel vol tot het einde

2. Je levensstijl

Wanneer je vet wil verbranden, is sporten uiteraard belangrijk. Maar een gezonde levensstijl draagt bij tot snellere resultaten. Om het maximum uit je trainingen te halen, moet je natuurlijk voldoende energie in je lichaam hebben. En die energie haal je uit de juiste voeding en uit voldoende slaap. Vergeet zeker ook niet voldoende watere te drinken voor, tijdens en na het sporten. 

3. Persoonlijke opvolging

Kom je sporten bij Fit & Fun dan werken we een persoonlijk plan voor je uit op basis van een uitgebreid intakegesprek. Zo weten we precies wat jouw sportieve doelen zijn en waar we samen naartoe zullen werken .Is het jouw doel om af te vallen? Dan focussen we ons de eerste 4 à 5 weken sowieso eerst op je spieropbouw. De weegschaal laten we dan nog eventjes opzij staan. Pas eens we die ideale basis te pakken hebben, houden we de vetpercentages en de kilo’s in de gaten. Om de 6 weken plannen we sowieso een opvolgingsgesprek in om te horen hoe alles gaat en of we eventueel moeten bijsturen.

Klaar om jouw fabriek op volle toeren te laten draaien?

Hard werken en zweten om uiteindelijk die kilootjes te verliezen, dat kan ook in een fijne, gezellige omgeving. Bij Fit & Fun Lifestyle Gym doen we er alles aan om je helemaal thuis en op je gemak te doen voelen. Kom zeker eens een kijkje nemen bij Fit & Fun en vraag je gratis 14 dagen pas aan!