Vocht afdrijven met eenvoudige tips!


29 Mar
29Mar

Ieder weekend vergeet ik even dat ik mijzelf aan een voedingsschema dien te houden. Ik eet ongezonder, drink wat alcohol.. en ja hoor, na het weekend ben ik zwaarder en zit ik minder ‘strak’ in mijn vel. De boosdoener in mijn geval is vrijwel altijd dat mijn lichaam vocht vasthoudt. Herken je dit ook😏 


Meer water drinken

Jawel, meer water drinken. Klinkt tegenstrijdig, en toch helpt het met vocht afdrijven. Het consumeren van meer water leidt tot frequenter toiletbezoek, en dus tot uitscheiding van meer vocht. Probeer 3 tot 5 liter water per dag te drinken. 


Zweten

Dat je lichaam water vasthoudt wordt grotendeels veroorzaakt door zout in je voeding. Zoutdeeltjes (sodium ionen) bevinden zich vlak onder je huid. Dit is waarom je zweet zout smaakt. Dé manier om dit zout kwijt te raken is door te zweten in bijvoorbeeld de sauna of tijdens een stevige workout. Je zult merken dat naarmate je meer zweet je zweet minder zout smaakt.


Niet teveel zout eten

Je hebt slechts 2 tot 3 gram zout per dag nodig. Toch krijgen we dagelijks een veelvoud binnen van dit goedje. Naast dat er allerlei gezondheidsrisico’s kleven aan een te hoge inname van zout ga je er dus ook vocht van vasthouden.


Meer vezels eten

We eten met z’n allen teveel zout en te weinig vezels. Vezels helpen het darmkanaal schoon te houden en voeren overtollige vloeistof af.

Drink koffie of thee

Thee en koffie bevatten cafeïne. Het is niet zozeer dat cafeïne vocht afdrijvend is, maar het heeft een stimulerende werking op je lichaam waardoor vocht sneller je lichaam verlaat. Je lichaam werkt immers harder.


Vocht afdrijvende thee

Er zijn diverse theesoorten verkrijgbaar die ondersteuning bieden aan het afdrijven van vocht uit het lichaam. Een aantal ingrediënten die je vaak terugziet in deze theesoorten zijn bijvoorbeeld gember, guldenroede, paardenbloem.. de lijst is vrij lang. Werkt vocht afdrijvende thee? Ja, tot op zekere hoogte biedt het ondersteuning om vocht kwijt te raken. Besef je wel dat deze thee geen wondermiddel is!