Boost je humeur met 5 tips


10 Mar
10Mar

Volgens Monique Veneman, zijn je energie en aandacht je grootste bezit. Het is dus ongelooflijk belangrijk om hier bewust mee om te gaan. Ik geloof dat we allemaal de kracht bezitten om onszelf te helen!   De snelle en eenvoudige manieren waarop we onszelf kunnen oppeppen op dagen dat we minder lekker in ons vel zitten. Hieronder deelt ik 5 tips om een boost te geven aan je energieniveau en je aandacht te richten op wat écht belangrijk is. 

DANS HET VAN JE AF

"Dansen is een ontzettend krachtige tool om alles los te laten, als je er maar voor openstaat! "’Maar wat moet ik dan loslaten?’, vraag je je misschien af. Als je jezelf tijdens het dansen echt helemaal laat gaan, dan laat je automatisch stress, angst en zorgen los. Dit komt omdat je volledig opgaat in het moment, waardoor je negatieve emoties op de achtergrond verdwijnen." 

DE KRACHT VAN JE VERBEELDING OP PAPIER

‘”Scripting’ is een vorm en is vooral in het afgelopen jaar erg populair geworden. Het is effectief en eenvoudig en je kunt het overal doen, waar je ook bent. Ga comfortabel zitten met een schrift of je dagboek voor je neus en schrijf alle geweldige dingen waar je op hoopt zo op, alsof het al zo is. In plaats van te schrijven 'Ik hoop dat ik mijn huis snel krijg', schrijf je dus: 'Ik ben zo dankbaar dat ik in mijn mooie droomhuis woon'. Hoe meer details je opschrijft, hoe beter, want dit helpt je om te focussen op waar jij echt naar verlangt. Hierdoor stel je jezelf open voor de mogelijkheid om het echt te gaan ervaren. 

ERVAAR INNERLIJKE RUST DOOR MEDITATIE

“Ik weet zeker dat we allemaal weleens hebben gehoord dat ‘meditatie de sleutel is tot een vrediger leven’. Hier kan ik mezelf volledig in vinden en ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om te mediteren, zelfs je maar vijf minuten per dag de tijd ervoor neemt. Het beïnvloedt je leven op een positieve manier en verhoogt je energie.  PLAATS JE WERELD IN EEN ANDER PERSPECTIEF

“Deze tip is misschien een beetje anders dan anders, maar yogi's zeggen al lange tijd dat je perspectief letterlijk en figuurlijk verandert als je op de kop gaat staan. Verander de manier waarop je naar de wereld kijkt door een handstand te doen of op je bed te gaan liggen met je bovenlichaam ondersteboven over de rand. Ik heb gemerkt dat als ik deze oefening met een bepaalde intentie doe, het helpt om mijn perspectief te veranderen of mijn dagelijkse patronen te doorbreken. Een tikkeltje vreemde, maar leuke oefening om te proberen!” 

ONTDEK HET BEVRIJDENDE GEVOEL VAN SCHREEUWEN

“Tenslotte adviseer ik om alles letterlijk eruit te schreeuwen en te stompen. Ik kan je niet vertellen hoeveel cliënten bij me komen met onderdrukte woede en geen idee hebben dat als ze gewoon schreeuwen hun angst en frustratie als sneeuw voor de zon verdwijnt. Het doorvoelen van emoties en ze niet op te kroppen maar juist te uiten, is belangrijk.” “Of je je nu boos "voelt" of niet (de meeste mensen voelen hun boosheid niet), raad ik je ten zeerste aan om als een tweejarige in een kussen te schreeuwen en te stompen. Dit is een effectieve formule om negatieve emoties letterlijk van je af te schreeuwen.